Kom werken bij Van den Akker Glaszetters & Glashandel
Bekijk onze vacatures  

Gehard glas op maat Eindhoven

Gehard glas op maat Eindhoven

Wilt u graag glas op maat laten maken? Heeft u dan al eens aan gehard glas op maat gedacht? Van de Akker Glas- en Schilderwerken weet als geen ander hoe je moet werken met gehard glas. Mocht u nog niet weten wat voor soort glas u wilt, kijk dan gerust bij ons assortiment voor de mogelijkheden of kom een keer langs in Helmond. Wij verzorgen onder andere gehard glas op maat in Eindhoven en omstreken.

De voordelen van gehard glas

Gehard glas is wel 5 maal sterker dan gewoon regulier vlakglas. Dit komt doordat de fabrikant eerst het glas verhit tot 700 graden Celsius en vervolgens versneld afgekoeld , zodoende komt er spanning in het glas dat de oppervlakte versterkt. Mocht dit glas breken, dan spat het in kleine brokjes uiteen zodat het geen grote verwondingen veroorzaakt. Daarom heet gehard glas ook wel ‘letselveilig’ glas.

Verder wordt gehard glas veel toegepast bij glazen deuren, scheidingswanden en achterwanden van keukens , dit doordat het in mindere mate hittebestendig is. Gewoon glas kan een temperatuur verdragen van ca. 30 graden en thermisch versterkt (gehard glas) tot wel 100 graden. Desgewenst worden de stopcontact gaten op maat geboord, dit moet voor het hardingsproces gebeuren omdat er na het harden geen bewerking meer aan het glas gedaan kan worden.

Waarom kiezen voor Van de Akker?

Is uw glas kapot of wilt u zo snel mogelijk een ruit vervangen? Wij staan met onze 24 uurs service altijd voor u klaar om uw ruit te vervangen of een tijdelijke noodoplossing te regelen. Maar ook om de volgende redenen kiest u voor Van de Akker:

  • Bestaat al sinds 1981 en heeft dus een zeer ruime ervaring;
  • Van de Akker is erkend en gecertificeerd;
  • Bevat alle verzekeringen;
  • Is snel met glasherstel.

Vraag om advies

Laat u adviseren door onze vakbekwame medewerkers en maak een afspraak voor het bespreken van uw wensen rondom gehard glas op maat in Eindhoven of omstreken. U neemt contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 0492-536432.